null Uppåt för webbtidningen!

Från redaktionen

Pia Westerberg

Uppåt för webbtidningen!

Nu har Språkbruk funnits ett halvår enbart på nätet. Hur gick det?

I våras när jag skrev min första Språkbrukblogg undrade jag hur Språkbruks nya papperslösa verklighet skulle te sig. Och det har gått över förväntan. Till vår glädje tycks läsarna ha hittat oss på nätet, och siffrorna går stadigt upp för webbtidningen. På ett år har vi fått cirka 30 procent fler läsare på webbtidningen, en mycket fin siffra som vi är väldigt nöjda över. Redaktionen har fått lära sig nya vanor trots att mycket ändå är sig likt.

Det redaktionella arbetet har förstås förändrats i viss mån, men nu har vi hittat en ny rytm som fungerar alldeles utmärkt. Vi vill gärna höra av er läsare vad ni tycker om Språkbruk, så vi hoppas ni hör av er med önskemål och kommentarer, såväl positiva som negativa, för de hjälper oss att göra en ännu bättre tidskrift.

I flera års tid har Svenska språknämnden i Finland varit Språkbruks redaktionsråd, och vi har fått många fina artikeltips av nämndmedlemmarna i nämnden. Vi vill också gärna ha tips av er läsare om intressanta människor att intervjua, intressanta språkliga fenomen ni vill att vi tar upp. Språk är intressant, så allt är välkommet! Redaktionen plockar upp aktuella språkliga teman och aktuell forskning på konferenser och seminarier. Det som känns intressant och spännande för oss är det ofta också för våra läsare har vi märkt.

Vi publicerar våra nya artiklar på torsdagar, men nu tar vi en sommarpaus efter artikeln om finlandssvenska fester som vi publicerar i morgon, den 24 juni. Charlotta af Hällström-Reijonen skriver om blusning, bataklang, blaj, bahia och bailu i artikelserien Perspektiv på finlandismer. Missa inte den!

Språkbruk finns både på Facebook och Instagram. Följ oss där!

Hör gärna av dig till redaktionen på adressen sprakbruk@sprakinstitutet.fi.

Ha en riktigt skön sommar!

Pia Westerberg
Skribenten är redaktionssekreterare för Språkbruk. Foto: Pia Pettersson
Till toppen